Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:36:58 GMT

شبکه‌های پستی حلقه حیاتی تجارت الکترونیکی است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۴۷۵۱

شبکه‌های پستی حلقه حیاتی تجارت الکترونیکی است

زهرا حاج رضایی در این یادداشت که نسخه ای از آن روز یکشنبه در اختیار ایرنا، قرار گرفت، آورده است: در سال های اخیر دیجیتالی شدن فضای پیرامون اشخاص، فرصت هایی را ایجاد کرده است که در محدوده زمانی بیست سال پیش قابل تصور نبود. آسانی دسترسی به اینترنت و به دنبال آن بهره مندی گسترده از شبکه های اجتماعی موجب گسترش ناباورانه فضای دیجیتالی گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اصلی ترین شاخه های برآمده از این فضا، تجارت الکترونیک است.  امروزه مصرف کنندگان می توانند در هر مکانی کالاها را از فروشندگانی که تقریباً در هر نقطه از شهر، کشور و یا حتی جهان واقع شده اند، خریداری کنند.

وی افزوده است: تجارت الکترونیک مشاغل را قادر می سازد تا با ورود به بازارهای جدید، موانع جغرافیایی را که قبلاً فروش طولانی مدت و فراتر از مرز را به چالش کشیده بود پشت سر بگذارند. هر چند تجارت الکترونیکی تنها در صورتی امکان پذیر و موفق است که کالاهای معامله شده آنلاین از صاحبان کسب و کار به مصرف کنندگان نهایی تحویل داده شود. به این ترتیب، نقش شبکه های تحویل در سرتاسر جهان، بیشتر و با اهمیت تر از هر دوره ای دیگر قابل تشخیص است که در مسیر جدید گردش تولید کالا و مصرف، اصلی ترین حلقه را شبکه های پستی به عنوان نبض حیاتی تجارت الگترونیکی ایفا می نمایند.

این کارشناس امور پستی اضافه کرده است: اهمیت شبکه های پستی به عنوان فعال کننده تجارت الکترونیکی برای مناطق حاشیه ای کشورها و نقاط با دسترسی سخت، که اغلب با چالش های انسجام و زیرساخت روبرو هستند بسیار برجسته است. در ایران بجز شهرهای بزرگ، مناطق روستایی بخش گسترده ای از قلمروی جغرافیایی را تشکیل می دهند. با توجه به اینکه برخی از این نقاط جمعیت اندکی دارند، اغلب از سرانه کمتری مانند مجتمع های تجاری و یا فروشگاه های فیزیکی نیز برخوردارند در نتیجه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان می توانند با بهره گیری از توان شبکه پستی فرصت استفاده از تجارت الترونیک را  کسب نمایند. مشاغل خرد در این مناطق نیز همچون همتایان خود در مناطق شهری فرصت های فروش کالا، دسترسی به کالا، دسترسی به خدمات وغیره را برخودار هستند.

حاج رضایی تاکید کرده است: بنابراین از طریق تجارت الکترونیک افراد در هر نقطه ای از کشور می توانند به فروشگاه هایی که در هر مکانی قرار دارند دسترسی پیدا کنند. به طور مشخص، مشاغل مستقر در مناطق جانبی می توانند به تعداد بیشتری از مشتریان خارج از مناطق محلی خود  دسترسی داشته باشند. با تسهیل تجارت آنلاین شبکه های پستی به عنوان یکسان کننده عمل به توسعه مناطق دورافتاده در سطح بالاتری کمک می کنند و به همین منظور در سال های اخیر توسعه زیرساخت های پستی با نگاه ویژه تری پیگیری شده است.

وی ادامه داده است: در زمان همه گیری کووید -۱۹ و دوره های مختلف قرنطینه  و تعطیلی های گسترده، شرکت ملی پست با افزایش توان خود، بدون لحظه ای تعطیلی در خدمت چرخه تولید و مصرف کشور و برقراری ارتباط خرید آنلاین کالا و تحویل آنها به روشی ایمن بوده است که مردم بتوانند در داخل منازل بمانند و از شیوع ویروس جلوگیری کنند، این امر در حالی ارزشمند بودنش نمایان است  که  اقتصاد مردم در ایام تعطیلی های گسترده، همچنان در کشور مسیر خود را ادامه می دهد. این وضعیت همچنین باعث شده است که گروه های بیشتری از مصرف کنندگان، مانند نسل های قدیمی تر، به صورت آنلاین درآمده باشند. بنابراین قرنطینه و تعطیلات سراسری در دوران کووید -۱۹ اهمیت شرکت ملی پست را به عنوان فعال کننده تجارت الکترونیک برجسته کرده است.

به باور حاج رضایی، در دیگر نقاط دنیا نیز رونق تجارت الکترونیک ناشی از همه گیری کووید -۱۹ اپراتورهای پست  را به طرق مختلف تحت تأثیر قرار داده است. بر اساس یک بررسی از پست های ملی در اروپا ، حجم بسته هایی که توسط این اپراتورها در آوریل ۲۰۲۰ اداره می شود به طور متوسط حدود ۳۰ درصد بیشتر از ماه مشابه در سال ۲۰۱۹ بود. و این آمار فقط برای ماه آوریل بوده است، هنگامی که اولین اثرات همه گیری شروع شد  نکته جالبی که به طور گسترده ای در سراسر اروپا احساس می شود  این است که پس از  فاصله گرفتن از زمان آغاز اپیدمی و آرامش نسبی و بازگشایی ها، اثرات تغییر عادات در بهره مندی از خرید و فروش الکترونیک پایدار و برقرار بوده است این شرایط در کشور ما نیز به همین صورت ادامه پیدا کرد و استفاده مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در دوران بازگشایی ها از سرویس های پستی در بستر تجارت الکترونیک همچنان رو به افزایش بوده و تبدیل به سبک جدیدی در سبد خرید مردم شده است.

وی افزوده است: تمامی مراکز پستی جهان از جمله شرکت ملی پست ایران در حال نوآوری و سازگاری بسیار سریع با واقعیت جدید هستند.  در سال پیش رو، پست ایران فعالیت خود را با نگرش تغییر فرآیندهای پستی و به روز رسانی های بیش از پیش آغاز نموده تا امانات و مرسولات پستی کمترین آسیب را ببینند و افزایش کیفیت رضایت مندی مشتریان را در پی داشته باشند.

حاج رضایی در پایان اضافه کرده است: می توان گفت بهره مندی از ظرفیت شبکه پستی کشور به عنوان فعال کننده تجارت الکترونیک در شکل جدید رفتارهای اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. همانگونه که گفته شد افزایش دسترسی به اینترنت در جوامع، به طور طبیعی مدیران را به تصمیم گیری های جدیدی برای گسترش این امر ترغیب می کند.

برچسب‌ها کمیسیون تجارت الکترونیکی شرکت ملی پست ایران تجارت الکترونیک قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمیسیون تجارت الکترونیکی شرکت ملی پست ایران تجارت الکترونیک کمیسیون تجارت الکترونیکی شرکت ملی پست ایران تجارت الکترونیک قم تجارت الکترونیکی تجارت الکترونیک شبکه های پستی مصرف کنندگان شرکت ملی پست حاج رضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۴۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی

صبح روز گذشته (شنبه ۸ اردیبهشت ماه) از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی رونمایی شد برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن برات‌گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برات الکترونیکی که مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: روش‌های نوین تامین مالی به ویژه روش‌های تامین مالی تعهدی اهمیت دارد که برات الکترونیکی هم از جمله همین روش‌ها است. در شرایط کنونی که کنترل مقداری ترازنامه انجام می‌شود برات الکترونیک به عنوان یک ابزار کارا مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تحقق شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، اتفاق می‌افتد.

در ادامه هم سید علی روحانی، معاون سیاست گذاری وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: در شرایطی که ما سیاست کنترل رشد ترازنامه را در پیش گرفتیم، اتخاذ سیاست‌ها و روش‌های تامین مالی هدفمند و هدایت شده در زنجیره تامین به شدت اهمیت دارد و برات الکترونیک یکی از ابزار‌های مورد استفاده در این مورد است ابزار‌های تامین مالی نوین هم هدف کنترل رشد نقدینگی را محقق می‌کند و هم به بهبود رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.


اما سامانه سفته و برات الکترونیک وزارت اقتصاد از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده و تا امروز تعداد ۱۷ بانک برای صدور سفته و برات الکترونیک به این سامانه متصل شده‌اند در همین راستا هم رحمت‌الله اکرمی، خزانه‌دار کل کشور گفت: بهمن ۱۴۰۰ بحث سفته و برات الکترونیکی را رونمایی کردیم، اما شاید بعضی سوال کنند که مراسم رونمایی از برات چیست؟ ابزار امروز کار تکراری نیست؛ زیرا برات الکترونیکی که قبلاً رونمایی شده، در حال حاضر برای تامین مالی کل زنجیره تامین طراحی شده است.

او در ادامه افزود: همچون همه مواردی که به وجوه و اوراق باز می‌گردد کار خزانه‌دار الکترونیک کشور، انتشار این سند تامین مالی است این ابزار با همکاری بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و بانک‌های عامل و مهم‌تر از همه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رونمایی شده است.

خزانه‌دار کل کشور با تاکید بر اینکه تامین مالی زنجیره تولید یک رویکرد جدید در تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: اگر از این ابزار به خوبی استفاده شود رشد بالای اقتصادی را در پی خواهد داشت. تفاوت روش برات الکترونیک با روش‌های سنتی، توجه به مدیریت ریسک است که بانک عامل به عنوان پرداخت کننده سند به آن اشراف دارد.

اکرمی می‌گوید: همیشه این نگرانی وجود داشته که کسی که تسهیلات را می‌گیرد ممکن است نتواند آن را بازپرداخت کند. ابزار برات الکترونیک، اما در تمام زنجیره‌های تولید می‌تواند این ریسک را برطرف کند. مسئله دیگر این بود که تا پیش از این تمام زنجیره‌های تولید متقاضی گرفتن تسهیلات از شبکه بانکی بودند، اما با انتشار برات الکترونیک تنها یک بار این سند برای تمام زنجیره صادر می‌شود برات الکترونیکی همچون اوراق دولتی هیچ ریسکی ندارد؛ بنابراین ریسک نکول در این سند تامین مالی صفر است.

برات الکترونیکی ابزاری با هدف تامین مالی بخش تولید 

در ادامه هم سید عباس عباس پور کارشناس اقتصادی در رابطه با دیگر مزایای برات الکترونیکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برات الکترونیکی هم همانند اوراق گام و... یک ابزار زیر خط ترازنامه است که از طریق آن امکان تامین مالی زنجیره تولید بدون مشکلات سایر ابزار‌ها فراهم می‌شود.

او افزود: برات الکترونیکی ابزاری است که مسیر انحراف در مصرف اعتبارات پرداختی حوزه تولید را مسدود می‌کند، قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی، امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره، تامین مالی زنجیره تولید بدون دشواری و امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ درصد فروش سال گذشته بنگاه خریدار از دیگر مزایای این ابزار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد
  • برگزارنشدن الکترونیکی دور دوم انتخابات مجلس در ورامین
  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی